maandag 13 maart 2017

Tongerensebos

Gisteren 12-03 een wandeling gemaakt door het Tongerensebos. Een prachtig natuurgebied. Met name het moerasgebied was erg interessant. Over dit gebied lag een mooie knuppelbrug. op die manier kon je zonder natte voeten te krijgen over het moerassige gebied lopen. Het was er nog wel wat stil. de kikkers, heikikkers met name, waren nog niet wakker. Het moet toch ietsje warmer worden, met name de nachten. Het vriest hier elke morgen nog een beetje. Je kunt er vrij makkelijk dichtbij komen. Er is een parkeerplaats voor het pad dat direct naar het natte gebied loopt. Langs een pad met hoge oude beuken, waar sommigen vol met tonderzwammen zitten, ben er je zo. Volgende keer neem ik laarzen mee. Er zitten daar vast wel ringslagen.


Deze oude beuk zat vol grote tonderzwammen. Je zou zo naar boven kunnen klimmen. Wanneer ik wat jonger zou zijn, had ik het vast echt geprobeerd. Bij de parkeerplaats stond een mooi stel heideschapen.


3 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Heel mooi gebied Ruud.
  Je laat een mooi kijkje zien van dit moois.
  Mooie foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ruud,

  deze foto's zien er erg mooi uit en het lijkt me dan ook een prachtig natuurgebied. Zal straks op Google eens kijken waar dit gebied ligt. De heikikkers zijn altijd zo mooi om te zien en ik hoop dat je daar binnenkort wat foto's van laat zien.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bedankt voor jullie reactie. ja, het is een mooi natuurgebied en vlak bij mij in de buurt. Het is mooi wonen heir.

  BeantwoordenVerwijderen