maandag 6 april 2015

Beetje brak

Was de laatste weken een beetje brak, griep en het duurde een tijdje voor ik weer op de goede weg kwam. Daardoor weinig foto's gemaakt.
Maar wat ik in die tijd gemaakt heb wil ik jullie wel laten zien. Ziek binnen zitten is niet aan mij besteed, dus als ik me even beter voelde dan piepte ik eruit.
Zo bleef ik vrij lang kwakkelen, eigen schuld. Goed uitzieken zeggen ze dan.
Maar genoeg geneuzel, hieronder wat foto's die ik tijdens de kwakkelperiode heb gemaakt.

Deze eik is getroffen door de bliksem, je ziet hoe de bliksem vanuit de grond langs de stam en via de dikke stam naar boven is. gegaan.

 Overvallen door een fikse hagelbui op het Otterloze Zand. Met de stormachtige wind was het behoorlijk heftig, in het open veld schuin tegen een dikke stam van een vliegden gestaan tot het voorbij was.Langs de IJssel ter hoogte van Welsum zijn deze opnamen gemaakt. Bij de ganzen ben ik benieuwd wat eruit die eieren komt, het vrouwtje zit op de eieren terwijl het mannetje in de beurt blijft.Vriendelijke paasgroet Ruud.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud, fijn dat je weer wat opgeknapt ben, toch mooie foto's weten te maken, petje af hoor. En wat 'n hagel bui zeg.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ruud.

  Mooi de begroeiing op de bomen Ruud.
  Mooie vergezichten.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ruud,

  er waren (en zijn nog steeds) heel veel zieken. Dat je niet kan stilzitten begrijp ik ook wel want een buitenmens wil naar buiten :-) Hele mooie reeks van mossen heb je gemaakt maar ook de andere foto's zijn prachtig. Ik zie ook zwaar behoorlijke hagelstenen!!! Wat de eieren van de gansjes betreft: Die zullen vast wel uitkomen als ze niet geschud zijn. Hier zie ik al tal van kleine gansjes.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, ik ken dat van mijn man, als die er niet op uit kan! dan voelt hij zich............ nu net zoals jij.

  Schitterende foto´s, en wat kan de natuur toch mooi zijn.

  Groetjes vanuit Zweden waar het flora en fauna weer langzamerhand opgang komt.

  BeantwoordenVerwijderen