zondag 15 maart 2015

De iep is zowat weg.

In onze straat staan tientallen iepen, grote hoge brede bomen zijn het geworden. Elke zomer hebben we zomersneeuw, wanneer de bloemetjes hun blaadjes laten vallen. De iepen halen zoveel zon weg dat zonnepanelen op het dak geen optie zijn. Nu wilden we graag dat de iepen wat ingekort of weggehaald werden. De gemeente gaf daar geen toestemming voor, de bomen waren te waardevol.

De bewoners van onze straat kregen op een gegeven moment een bericht dat alle huizen een stuk gemeentegrond hadden ingepikt. Niemand wist hier iets van. We konden dat stukje grond kopen voor een symbolisch bedrag van een euro per vierkante meter, plus de beschrijvingskosten van de notaris. Nadat we zijn gaan googelen kwamen we er al snel achter dat wanneer je er 30 jaar woonde de grond gewoon van jou was geworden. Dus hebben we toen met enkele buren die claim bij de gemeente neergelegd en ons gelijk gekregen.

Nu komt het, nu de bomen die op dat stukje grond staan hebben de mensen waar dat zo is gelijk bij de gemeente gevraagd of ze boom om mogen kappen en wat scherts onze verbazing, Het mocht, want de bomen hadden geen enkele waarde.  De wegen van de gemeente zijn ondoorgrondelijk.

Er wordt nu dus druk gezaagd in de straat en men kan straks weer in de zon zitten nu de bomen weg zijn.Oh ja, bij ons stond geen iep in de tuin. Hartelijke groet Ruud.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Soms kunnen bomen in de weg staan.
  De gemeente vond het waarschijnlijk te duur als ze het zelf moesten doen.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Patricia, mensen die de boom pal voor hun huis hadden staan wilden de kosten voor het opruimen zelf wel betalen, maar daar gaf de gemeente geen toestemming voor. En nu de boom op de door hun gekochte grond hebben staan, mag het wel???

  Hartelijke groet Ruud

  BeantwoordenVerwijderen