donderdag 12 februari 2015

Vogeltjes op de foto.

Deze week enkele keren bezig geweest om allerlei vogeltjes voor de lens te krijgen. Het koude weer zorgt dan wel voor kouwe handen, vooral wanneer je lang moet wachten, wat meestal het geval is, omdat ze nogal bewegelijk zijn.

Maar uiteindelijk bekijk je thuis weer het resultaat van gefotografeerde vogels, waar je dan voor de tweed keer vrolijk van wordt, maar nu zonder kouwe handen.. Heb ze voor de camera gekregen in een vogelhut, bij mij thuis in de tuin en lopend door het bos op de Veluwe.
Zie hier het resultaat.

Ik begin met de mezenfamilie, waarbij je ziet dat er naar mezen nog steeds veel onderzoek wordt gedaan, gelet op de ringetjes rond hun poten.

Koolmees


Matkop


Pimpelmees


Kuifmees

Staartmees


Natuurlijk kom ik op mijn  vogelsafarie ook de roodborst tegen en deze lieten zich gewillig fotograferen.Al dat mooie vliegend spul voorbij te zien komen geeft je een vreugdevol gevoel. Zo mooi als de natuur is en dat ik de mogelijkheid heb om er zo van te kunnen genieten. Wanneer je zo door de bossen struint kom je ook bijna nooit mensen tegen en in die heerlijk, lekker ruikende en stille omgeving is het goed toeven. Het enigste wat je hoort zijn de pietjes, zoals ik ze onbeleefd soms noem. In alle soorten en klanken komen ze tot je, geweldig!

Appelvink (vr)

Bonte specht

Heggemus

Huismus

Maar ook dit is de natuur, niet leuk om zo'n specht te vinden, maar de insecten zijn er blij mee en zo geeft de dood ook hier weer leven.


Vriendelijke groet Ruud.

3 opmerkingen:

 1. Prachtige vogelserie Ruud.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ruud.

  Mooie vogel serie Ruud.
  Wel jammer dat sommige zoveel ringen hebben.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Patricia, dat ringen komt door een onderzoek van de Wageningse universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen