maandag 16 februari 2015

Ganzen

Op onze fietstocht afgelopen zondag hebben we veel ganzen ontmoet, het begon al een paar straten verderop waar een ganzen hobbist woont. We kregen daar een show te zien en soort gooserock. Hij wilde duidelijk mee gaan doen met een dance contest.
Op het volgende veldje was er al een gans bezig te oefenen hoe was om in een braadpan te zitten.Langs het kanaal zaten ook tientallen ganzen in de weilanden en vlakbij het Apeldoorns kanaal. Ze vlogen van het ene weiland naar het weiland waar het gras waarschinlijk groener was.

We hadden ook nog een ontmoeting met enkele witte ganzen. Ze waren op hun zondags wandeltochtje en waren niet direct blij mij te zien, maar na een kort overleg besloten de stalker te negeren en vervolgden zij hun weg.


Om het lente gevoel helemaal goed door te laten dringen zagen we ook nog een ooievaar op z'n nest zitten. Geweldig was dat, kriebels.


Groetjes Ruud.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Dat was leuk zoveel moois te zien bij de Ganzen.
  Leuk de ooievaars.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dieren voelen dat voorjaar komt. Dan zijn vrolijker. En gaat later broeden. Je hebt wel prachtig serie foto's gemaakt.
  Wij hebben bij ons achter ook ganzen op de weiland. Wij zien elke dag.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ruud, enige tijd geleden had ik toch ergens gelezen dat je wat minder met dit blog ging doen. Gelukkig kijken en genieten we nog iedere keer mee met jou natuurbeleving.
  Groetjes, Ronald

  BeantwoordenVerwijderen