zondag 4 januari 2015

Op zoek naar voedsel

Allereerst wens ik jullie een fijn, plezierig, gezond en creatief 2015. Het kriebelt te veel dus ik ga het weer proberen.

Langs het Apeldoorn-Dierens Kanaal kom je veel verschillende watervogels tegen. Zwanen die op zoek zijn met de hele familie naar voedsel op de bodem van het kanaal, die ze met hun lange nekken makkelijker kunnen vinden dan de meerkoeten. Die meerkoeten hebben niet voor niets zulke grote voeten. Die voeten zorgen ervoor dat ze diep kunnen duiken om bij hun voedsel te kunnen komen.


Eenden zie er ook, zoals kuifeenden, Met hun mooie ogen en de kuifjes op hun hoofd.

Ook de gewoon huis-, tuin- en keukeneenden waren er, niet omdat ze niet mooi zijn. Vooral als ze wegvliegen, zie hun kleuren goed, maar om ze dan in het vizier te krijgen is een hele toer. Vlug als water, waar ze dan ook leven.Vriendelijke groeten Ruud.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud, ook jij een heel god en gezond 2015 toegewenst, Leuk dat je er weer bent. Mooie natuurserie zet je weer neer over de watervogels.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ruud.

  Mooie serie Ruud van de diverse vogels en eenden.

  Hele goede wensen voor het jaar 2015 toegewenst.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ruud,
  wat fijn om weer wat je te horen en ook te zien :-) Allereerst nog de beste wensen voor 2015 met alle goeds, mooie momenten en vooral goede gezondheid.

  Je laat weer heerlijk wat foto's zien van verschillende watervogels. Heerlijk om te zien.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal bedankt voor de goede wensen en ja, ik ga zo nu en dan wat fotowerk laten zien op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen