zondag 23 maart 2014

Een zeldzame ontmoeting.

Gisteren zijn we weer eens een dag over de Veluwe aan het struinen geweest, het was vrij nat maar met onze regenpakken aan bleven we droog en warm. Toen we even pauzeerden en onze meegebrachte koffie en thee zaten te drinken hoorden we steeds de roep van een zwarte specht. Opeens zagen we hem naar een boom vliegen en ontdekkend toen zijn uitgehakte nest. Camera's gepakt en we konden zonder hem te storen foto's van hem maken, hem want het was een mannetje.


Op de grond kon je het houtafval van zijn gehak zien liggen Een zwarte specht is een erg schuwe vogel, maar 'geplakt' tegen een grote beuk, was gelukkig voldoende om hem niet af te schrikken. Het zo stil staan leverde wel op den duur wat krampen op in armen en benen, maar ook unieke foto's. Dus niet gezeurd.


Opeens zagen we een boomklever, die zo gauw de zwarte specht even weg was, het nest trachtte over te nemen. De modder die deze vogel gebruikt voor zijn metselwerk had hij in de vorm van een balletje in zijn bek. We zijn heel erg benieuwd hoe dat afloopt. We hopen dat de specht zich niet weg laat jagen. Zo hopen we dan nog meer bijzondere foto's van deze vogel, zijn vrouwtje en zijn eventuele kinderen te kunnen maken.
Afwachten dus, ik hou jullie op de hoogte. Het was niet het enigste dat ik op de foto heb gezet, maar daarover meer in mijn volgende blog-bericht.

Vriendelijke groet Ruud.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Woh Ruud, wat een geweldige mooie ontmoeting heb je gehad met de specht.
  Wat mooi staat hij op de foto.
  Echt bijzonder dat je die hebt gezien.
  Ik hoop dat als je nog eens gaat hij er weer zit.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Patricia, het laatste ik mijn, ik mag wel zeggen, vurige wens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige momenten Ruud. Daar kan je alleen maar van dromen.
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ruud, Schitterende opnames, en wat goed dat de specht het toeliet, ze zijn in het algemeen nog al schuw.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhhhhhhhhh...... wat gaaf!!!!! Hier ben ik toch best wel een beetje jaloers op hoor Ruud! Een zwarte specht nog wel! geweldig dit en ook prachtig vast gelegd. Mijn complimenten.

  Hoog tijd om eens een excursie met je te doen hihi....

  Groetjes, Helma.

  BeantwoordenVerwijderen