maandag 3 maart 2014

Een weekje natuur.

Afgelopen week samen met Renee veel in de natuur geweest, soms van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Brood mee en koffie. Goed aangekleed want 's morgens zowel als 's avonds was het best koud. Wild gespot  in het veld en vogels in een vogelhut. Maar ook mooie wolkenluchten en landschappen. Hieronder wat impressies van de afgelopen dagen.

Ik begin met de rosse woelmuis en dagactieve muis. Deze rakkers zijn zo snel, dat je soms alleen de staart op de foto kon zetten. Ze flitsten over de grond en langs de stobben. We probeerden ze met wat brood uit hun holletjes te lokken.


Vogels kwamen ons ook bezoeken, waarvoor dank, dus hebben we mezen, vinken, boomklevers, merels, heggenmus, roodborsten en spechten op de foto kunnen zetten. Lang wachten wordt altijd beloond.We gingen ook op zoek naar groot wild, met name herten, de mannetje en de vrouwtjes die nu gescheiden optrekken. We zagen ze dan ook diverse plekken, laten we beginnen met de dames, de hindes, dames gaan voor zoals het hoort. De eerste hinde had net een modderbad genomen en zag er daardoor een beetje grijs uit.
Op een gegeven moment kwam er een zwangere reegeit op het veldje van de hindes, zo gauw ze het ree in de gaten kregen, werd ze weggejaagd, de heuvel op.Dan maar eens kijken hoe het met de heren gaat. Of ze hun gewei nog op hebben, eentje was er al op zoek, want de helft van z'n gewei was ie al kwijt.
Ook moeflons lieten zich nog even zien, een klein cluppie had zich wat afgescheiden van de grote kudde die in het bos was gebleven. Ze liepen wat te grazen rond een weitje.
Soms waren de wolkenluchten zo mooi dat ze op de foto gezet moesten worden. Wolken boven het landschap strelen mijn ogen, vind het altijd erg mooi en indrukwekkend.

Ik besluit met deze bijzondere dennenboom. Bedankt voor het kijken, vriendelijke groeten Ruud.


11 opmerkingen:

 1. Prachtige serie Ruud, 'k heb weer genoten!
  Gr JanW

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele andere week dan ik had, binnen in een enorme school! Gr Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Simone en Jan bedankt voor jullie reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ruud, Je laat ons weer een prachtig veelzijdig natuur bericht zien. Op de natuur raakt je nooit uitgekeken.\Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt Kees, de natuur is zo veelzijdig en laat je steeds weer verrassen en genieten.

   Verwijderen
 5. Hoi Ruud.

  Wat een prachtige serie heb je gemaakt.
  Veel te zien daar en mooi op de foto door je gezet.
  Leuk om dit zo mee te kunnen kijken via je blog.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige fotoreeks! Eerste foto(s) is overigens van een rosse woelmuis; een dagactieve muizensoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ruud,
  de natuur is en blijft geweldig en iedere dag zien we weer iets nieuws ook al blijven we op dezelfde plek komen. Een hele mooie impressie van de vogels, en het wild. De foto van de muis is zeker razendsnel gegaan hihi...
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helma bedankt voor je reactie en ja, de natuur zorgt altijd weer voor aangename verrassingen.

  BeantwoordenVerwijderen