dinsdag 4 februari 2014

Herten op het Zwarteveld.

Zondag op de terugweg langs het Zwarteveld gereden en daar stonden heel veel herten. Ze kwamen allemaal op het voer, waaronder appels,  af wat daar door het Park De Hoge Veluwe wordt gestrooid. Dus naast de vele fotografen gaan staan en ook een paar foto's gemaakt.




Rond deze tijd worden die prachtige geweien afgeworpen, er liep al een hert rond die duidelijk op zoek was naar zijn verdwenen stang.


Staat een beetje gek een stand op zijn kop. Ze zullen er allemaal aan moeten geloven. Maar er komen weer prachtige geweien voor terug. In het begin mooi ingepakt, zoals het hert aan de linkerzijde, foto van vorig jaar.


Ik besluit met enkele foto's van trotse eigenaars van prachtige geweien, die ze tijdens de bronst goed hebben gebruikt, wat te zien is aan de beschadigingen aan de huid.




Het is een stuk minder druk met fotografen dan aan de Wildbaanweg tijdens de bronst. Daar is altijd dringen om een goed plaatsje te krijgen.

Vriendelijke groeten Ruud.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Wat leuk en mooi dat je de herten hebt gezien.
  Ik dacht altijd dat ze alleen met de brons voerde, maar dus langer.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Patricia bedankt voor je reactie en de vraag over het voeren.
  Voeren doen ze ook voor de toeristen tijdens het hoogseizoen en op dit moment omdat de geweien eraf vallen en voeren brengt de heren naar een te controleren plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat prachtig Ruud!!!
  Dit is toch schitterend om te zien!
  Ik hoop ook ooit deze mooie edelherten eens zo dichtbij te kunnen bewonderen.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen