zaterdag 11 januari 2014

Vrijdaggroep De Vossen aan het werk

De vrijwilligersgroep De Vossen zijn nog steeds aan het werk langs de Lijkweg. Deze weg werd vroeger gebruikt om een overledene vanuit Deelen naar Otterlo te brengen, omdat in Otterlo een kerk en een begraafplaats was. De weg door de bossen kreeg daardoor deze naam.
We zijn langs die weg bezig dennen te verwijderen om zo weer zicht te krijgen op het Pampelsezand wanneer je daar wandelt.
De dennen worden met de hand omgezaagd en daarna gestript met zaag en kniptang.De takken worden in het bos aan de rechterkant 'verstopt', na een jaar zie je er niets meer van. De stammen stapelen we op elkaar, daar profiteren de insecten weer van. Maar ook muizen en hazelwormen zijn daar blij mee.Zo verdwijnen er elke vrijdag veel dennen en wordt het uitzicht op het Pampelsezand steeds beter.Mooie vergezichten ontstaan er dan, met soms prachtige wolken. Aan het eind van het werk kijken we dan ook tevreden terug. Naar de stapels bomen en het vrije uitzicht wat we gecreëerd hebben.Vriendelijke groeten Ruud.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Ruud.

  Leuk om zo mee te kunnen kijken van wat er gedaan wordt in het bos.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, het is fijn om re doen en in een leuke groep woensdag in een groep van zo'n dertig mensen en vrijdag in een groep van zo'n 6 mensen. Verder ben ik coördinator van het jaarlijkse zomerkamp. http://www.hogeveluwe.nl/nl/over-het-park/nieuws/zomerkamp-werken-in-de-natuur/37456.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo ben je steeds lekker bezig in de natuur Ruud.
  En wat ik ook leuk vind is de informatie waarom deze groep de naam "De Vossen" heeft gekregen :-)

  Hartelijke groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helma bedankt voor je reactie. Wanneer we met een klus klaar zijn kijken we altijd met genoegen naar het positieve resultaat. Vriendelijke groet Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen