zaterdag 21 december 2013

Laatste werkdag met de Vossenploeg op het Pampelsezand.

Om te zorgen dat het Pampelsezand een open gebied blijft zijn we met de Vossenploeg op de vrijdag bezig met het omzagen van kleine bosjes hoge dennen langs de Lijkweg.Het soms best zwaar werk. We zagen alle bomen met de hand. Als vrijwilliger mag je geen mechanisch materiaal gebruiken. Dus ga je door je knieën om de bomen zo laag mogelijk om te zagen.Na het zagen komt het kleiner maken van de stam en het wegbrengen van de stammen en de takken naar de overkant van het bospad. Die stammen-stapel is dan weer goed voor insecten, muizen en vogels. Wat ook geldt voor de takken, die in een jaar ingeslonken zijn en waar muizen, slangen en hazelwormen weer blij mee zijn.
Volgend jaar gaan we weer verder langs de Lijkweg, nu houden we ons bezig met de feestdagen. Alleen de woensdagploeg De Wrattenbijters, waar ik ook werkzaam ben, houdt op maandag 30 januari nog een familiedag. Dat is voor ouders, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Dan gaan we dennen verbranden, oliebollen eten en warme chocolademelk met slagroom drinken, al of niet met een scheutje rum.

Vriendelijke groeten Ruud.

Foto's van mij , met dank aan Ger van het Hoff. De Hofffotograaf zoals hij zelf zegt.


1 opmerking:

  1. Er us dus weer heel wat werk verzet Ruud en daar kan de natuur alleen maar van profiteren. Heel leuk om zo met elkaar bezig te zijn.

    Ook voor jou en al je dierbaren om je heen, een paar hele fijne kerstdagen en een mooi, maar vooral gezond 2014.

    Lieve groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen