maandag 16 december 2013

Gratis kerstdennen

In het nationaal park De Hoge Veluwe mochten bezoekers weer gratis kerstdennen zagen en meenemen. We doen het dit jaar voor de vierde keer en het was weer een groot succes. Het is een echt familie gebeuren, een goede start voor de kerst.Vorig hadden we er ook nog alle dagen sneeuw bij. Nu was het wat vochtig en daardoor modderig op de toegangsweg en glad in het veld. Die gladheid komt door het natte mos, er gingen daardoor wel een paar mensen op hun billen.
In de vrije natuur lijken de dennen vaak kleiner en daardoor wordt het vaak een hele klus de boom mee te nemen, maar op het dak kan natuurlijk ook.Of in de aanhanger, dan kun je meer bomen meenemen. Voor oma, oom of de buren, maar ook een kleintje voor op de kamer van de kinderen. Er werd heel wat weggesleept.


Vrijwilligers van het park zorgden ervoor dat op de juiste locatie gezaagd werd, deelden de zagen uit en bonden een geel lintje om elke gezaagde boom, zodat men bij de uitgang kon zien dat het bij ons was gezaagd en niet op een andere plek in het park.


Bij de kar konden mensen voor 50 cent een kopje koffie of chocolademelk kopen eventueel met slagroom en een kerstkoekje. Een vuurtje in een vuurkorf gaf nog wat extra sfeer.


Het waren drie geslaagde dagen, allemaal vrolijke mensen, die dit gebeuren helemaal te gek vonden. Soms werden er fikse reizen voor gemaakt, bijvoorbeeld uit Haarlem, Amsterdam of uit het zuiden. In totaal zijn er wel zo'n 1500 bomen omgezaagd, hele grote maar ook kleintjes. Er is niet alleen gezaagd sommige mensen wilden met kluit en die gingen met een schop in veld in. De meeste bomen werden gezaagd, door grote en kleine mensen.Met vriendelijke groeten Ruud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen